Sandnes garn – blødt uldgarn, som ikke kradser

editorial

Det er atter blevet populært selv at skabe sit eget lækre modestrik. Efter en rum tid ude i kulden, er strikning igen blevet en hobby, som selv yngre kvinder har taget til sig. Som følge heraf er markedet for lækkert strikkegarn eksploderet, og kvaliteten af samme garn er steget mærkbart. Dette betyder, at du i dag har adgang til mange flere varianter af garn i høj standard og med mange fine kvaliteter, end det har været tilfældet før.

Sandnes garn – blødt, lækkert og naturligt

Den norske producent af håndstrikkegarn i uld, Sandnes Garn A/S, er blandt de ældste og mest velrenommerede garn fabrikanter i Norden. Sandnes Garn A/S er grundlagt i 1888 i den norske by Sandnes, og har i dag sit spinderi i Foss Eikeland. Garn fra Sandnes Garn A/S er karakteriseret ved sin blødhed – Sandnes garn egner sig især til strik til børn, idet det stort set aldrig kradser.

Samtidig er mange af Sandes’ garner forædlet til at kunne tåle maskin vask på uld program, selv de finere typer som for eksempel alpaka og andre former for uld, som ikke er superwash behandlet. Dette betyder, at det er langt nemmere at rengøre sweatere, trøjer, halstørklæder, veste, pullovers og andre beklædningsstykker strikket i Sandnes garn, hvilket er en stor fordel, når der er tale om tøj til små børn.

Sandnes garn er fortrinsvis fremstillet af særligt udsøgte naturfibre af typerne norsk uld, alpaka og merino – bløde, varme og naturlige materialer. Mange strik entusiaster har fået øjnene op for Sandnes garns mange fortrinlige kvaliteter, og gar fra det norske brand bruges flittigt i fremstilling af alle former for modestrik.

Sandnes garn fås i mange forskellige lækre indfarvninger – selvfølgelig på 100% naturlig og økologisk bæredygtig basis. Flere af garnerne er blandings garner, som er særligt tilpasset til varierende formål. Til strik af sjælevarmere, sjaler eller lette cardigans kan du for eksempel vælge de lækre og lette garn typer så som Børstet Alpakka, som består af 96 % børstet alpakka og 4 % nylon. Tøj strikket med Børstet Alpakka kan tåle at blive vasket i vaskemaskinen på uld program ved tredive grader uden at krympe eller miste faconen.

Find det lækre garn fra Sandnes Garn A/S på sommerfuglen.dk

Den københavnske strikke- og garn butik Sommerfuglen fører et stort udvalg af det populære Sandnes garn – og du kan finde og bestille det i den online shop på butikkens hjemme side sommerfuglen.dk


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *