Sådan vælger du de rigtige badeværelseslamper til dit badeværelse

editorial

At vælge den helt rigtige belysning er aldrig nogen nem opgave. Når man vælger en lampe, er der nemlig flere ting, der skal tages hensyn til. Først og fremmest skal selve lyset være godt og velegnet til det pågældende formål. Samtidig skal lampen også helst være nogenlunde pæn og ligge i forlængelse af stilen i rummet. Især badeværelseslamper kan være en udfordring, da det er utroligt vigtigt at have godt og nok lys på badeværelset. Samtidig har man brug for forskelligt slags lys, alt efter hvor man befinder sig på badeværelset, og derfor er en enkelt lampe sjældent nok.

Badeværelseslamper til spejlet

Det er især foran spejlet, at det er utroligt vigtigt med rigelig og god belysning. Ikke alene skal der være meget lys, men det skal også være tilpas koldt til at gengive farver på samme måde som dagslyset. Ellers kan man risikere, at man lægger en make-up i spejlet, som slet ikke ser godt ud, når man bevæger sig uden for badeværelset. Derfor er badeværelseslamper til spejlet vigtige at overveje. Nogle spejle kan fås med indbygget belysning. Det er dog også muligt at vælge spots, som sættes enten over eller ved siden af spejlet. At bruge lidt ekstra tid på at finde de rigtige badeværelseslamper til området foran spejlet kan godt betale sig, for det er noget, du kommer til at bruge, hver gang du er på badeværelset.

Indirekte lys imiterer dagslys

Ud over klassiske loftslamper, væglamper og spejle med lys, kan man også vælge at bruge indirekte belysning. Indirekte belysning laves ved, at man vælger spots eller lamper, hvor lyset vender væk fra øjet. Det kan blandt andet gøres med indbygningsspot i loftet, som enten vender ind mod væggen eller et sænket loft. Det giver en mere behagelig fordeling af lyset, som imiterer dagslys så godt, som det er muligt. Derfor er det indirekte lys også oplagt til badeværelser uden vinduer.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *