Kan powerbait hjælpe dig?

editorial

“Ja”, det er det korte svar, som vi vil uddybe nærmere for dig nedenunder omkring, hvad powerbait er for en størrelse, hvornår man bruger det, og hvordan man bruger det.

Hvis du er den erfarne fisker, så har du måske allerede hørt om powerbait tidligere, men måske kan det trænge til en genopfriskning for dig, så du måske får fornyet mod på at prøve det i dit fiskeri-liv, og hvis du er helt nybegynder omkring at fiske eller bare bruge powerbait, så er der god viden at suge til sig i det kommende skriveri.

Powerbait er endnu en anglisering af sproget, hvor alle danske ting skal hedde noget på engelsk for at lyde vildere, for powerbait kan faktisk oversættes til det danske ord “ørred-dej”, og så giver det måske flere ledetråde i navnet om, hvad man bruger den slags madding til.

Der er nemlig tale om noget madding, der er målrettet efter at fange den kendte ferskvandsfisk ørreden og dens beslægtede familiemedlemmer, som man så enten kan fange til videresalg, give til en ven, lave om til en middagsret eller slet og ret smide den tilbage igen.

Nogle fiskere fisker jo for sportens fornøjelse i det og ikke for at fange aftensmad, og man ser da også powerbait blive brugt ved især de populære put and take-søer, hvor alt fra unge til gamle mennesker prøver deres held og evner udi fiskefangstens kunst.

Hvordan bruger man så powerbait?

Jo, man smører denne dej-art omkring ens krog, som kan være en tre-krog eller en enkeltkrog, og så kaster man linen ud med krogen i søen, og når dejen lander i søen, mens den hænger fast på krogen, vil den sprede sine duftspor og tiltrække ørreder til fangst.

Afhængig af fiskemetoden, kan dejen gå til bunds eller flyde ved overfladen, og så handler det også om, hvorvidt man fisker passivt eller aktivt.

Det er svært at sige, om en ørred er en kræsen fisk, men når du først begynder at undersøge, hvilke slags powerbait der findes, vil du blive præsenteret for et imponerende udvalg af den slags madding, som nogle fiskere har gjort til en hel videnskab baseret på blandt andet ørredtyper og sæsonbetonede fiske-tider.

Powerbait koster heldigvis ikke særligt meget, så man kan altid købe sig et større lager, så man kan prøve sig frem og se, hvilke slags powerbait der giver de bedste fangstresultaert.

Du kan også være eksperimenterende og blande flere slags powerbait sammen og skabe din egen bedste powerbait, som kun du kan sammensætte.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *