Vi elsker nordisk livsstil

Hvorfor er vi så forelskede i den nordiske livsstil? – Ja, måske fordi vi selv er nordboere. Traditionelt har nordens folk altid været praktisk anlagt. Det er en nødvendighed når man bor i et land med forskellige årstider. Det har sat sit præg på den måde vi klæder os. Og livsstilen er populær i store dele af verden. Det nordiske design er enkelt og praktisk. Der er ikke nogen overflødige detaljer. Alt i designet tager udgangspunkt i funktion.

Tøjet er funktionelt og enkelt

Praktisk design er under indflydelse af politik og teknologisk udvikling. Det moderne design har stort fokus på bæredygtighed og genbrug. Brug og smid væk-kulturen er ved at være fortid. Vi kan lide bæredygtigt tøj der skåner miljøet. Det skal være flot og stilfuldt, men samtidigt funktionelt. Det har affødt en lang række nye tøjmærker. Et af dem er Gai og Lisa der har et stort udvalg af tøj i nordisk stil.

Skandinavisk tøjstil

I andre lande kaldes nordisk stil også for skandinavisk design. Et grundlæggende princip ved nordisk livsstil er at man skal have nok, men ikke for meget. Stilen benytter naturlige farver. Tænk derfor altid i farver som grå, grønne, blå og brunlige, som du finder dem i en dansk bøgeskov eller ved havet.

Minimalistisk og funktionelt

Den skandinaviske garderobe er præget af tøj med funktion. Vi er kendt for at have minimalistisk tilgang til vores garderobe. Tøjet skal være rart at have på og det skal holde kroppen varm om vinteren. Om sommeren skal det give luft og køle. Der er ikke mange overflødige detaljer eller pyntebånd på nordisk design. Kun hvis det samtidig har en funktion. Det passer godt til vores hjem og arbejdsplads med nordisk indretning. Vi kan lide det enkle. Det ligger i vores gener og giver os ro.

admin