Vælg det rette hundefoder til din bedste ven

editorial

 

Er du blevet hundeejer for nylig, og er du i gang med at finde ud af, hvad den perfekte kost er for din nye bedste ven, så kan du roligt læse med her.

Allerførst: Tillykke med dit nye familiemedlem – og tak, fordi du som hundeejer rent faktisk gør dig den umage at sætte dig ind i din hunds diæt. Alt for mange hundeejere tror, at hundemad er hundemad, og at hunden sagtens kan klare sig med det billige hundemad fra supermarkedet, evt. suppleret med rester fra aftensmaden. Intet kunne dog være fjernere fra sandheden. Hunde har, i lighed med mennesker, et stort behov for varieret og sund kost, som indeholder vigtige næringsstoffer og kostfibre, og har et vel afbalanceret indhold af fedt, proteiner og kulhydrater. Og ligesom mennesker er der stor forskel på, hvad der er godt for hunden i dens tidlige år, når den er midt i livet, og når den er senior. Ligeledes varierer hundens behov med den størrelse, race, aktivitetsniveau og generelle sundhedstilstand.

Forskelligt hundefoder til forskellige hunde

Forskellige hunderacer er udviklet og fremavlet til forskellige formål – og derfor er der også stor variation i hundens behov, alt efter hvilken race, den tilhører. Jagthunde og arbejdshunde som for eksempel Hønsehund, Golden Retriever, Labrador, Schäfer, Terrier, Berner Sennen og andre, lignende racer har et naturligt højt aktivitetsniveau, som fordrer hundemad med et højt indhold af energi fra proteiner og fedt. Mangel på vigtige næringsstoffer, vitaminer og mineraler, kan resultere i tynd og glansløs pels, og dårlig fordøjelse, og kan på sigt give problemer med knogler og led.

Hvis hunden ikke har det forventede aktivitetsniveau – hvis den for eksempel bor i en lejlighed i byen, og således ikke kan løbe frit omkring – er det vigtigt, at det hundefoder, du vælger ikke har et alt for højt indhold af fedt og kulhydrat. Og du bør under alle omstændigheder snakke med din dyrlæge, når der skal lægges kostplan for din hund. Ellers risikerer du fejlernæring, som for eksempel kan risikere i overvægt, hvilket er lige så skadeligt for hunde som for mennesker.

Køb hundefoder online på simbasfoder.dk og spar penge

På simbasfoder.dk finder du hundefoder af høj kvalitet fra producenter som Royal Canin, Arion, Kingsmoor, Brit care, Olivers Petfood, Profine og Sams Field. Samtlige brands borger for høj kvalitet i foderet – hundefoder fra disse producenter er fremstillet af udelukkende rene råvarer, og tilpasset racer og alderstrin på tværs. Hos simbasfoder.dk kan du finde netop det hundefoder, som passer til din hundsbehov – og til aldeles rimelige priser.

 


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *