Sådan vælger du EKG-papir

EKG-papir til elektrokardiogrammer bruges af forskellige udbydere af sundhedsydelser som hospitaler, klinikker, lægehuse og andre der beskæftiger sig med medicinsk diagnostik.

Hos EkkoMED har vi alle de kendte mærker i EKG-papir, men hvordan vælger du det rigtige? Det afhænger helt af dit behov for præcise aflæsninger og hvilken maskine du skal bruge papiret til.

Vælg papir fra producenten

Som udgangspunkt er det altid en god idé at bruge det papir som producenten anbefaler. Når du leder efter papir vil du opdage at der er mange forskellige typer og formater. Du skal naturligvis vælge det format der opfylder dine behov og giver de bedste aflæsninger.

I manualen kan du se hvilket papir der passer til din EKG. Der findes både enkeltark i endeløse baner og ruller i metermål. I produktbeskrivelsen bør du altid kunne se hvilke maskiner EKG-papiret er kompatibelt med.

Korrekt diagnosticering med elektrokardiogram

Når du bruger EKG til diagnosticering er det afgørende at papirhastighed og præcision er god. Det kan ikke betale sig at risikere en fejldiagnose for at spare på papiret.

Vælger du at købe uoriginalt papir til din maskine, så kan det være en udfordring at finde papir af god kvalitet. Pris og kvalitet hænger sammen. Hos EkkoMED finder du maskinernes originale EKG-papir.

Undgå fejl under udskrift

Typiske printerfejl er papirstop og utydelig eller skæv udskrift. Hvis papiret ikke har den rette tykkelse eller bare afviger en lille smule i dimensionerne, så er der risiko for at papiret kører skævt eller sætter sig fast.

I en almindelig printer er det et problem man kan leve med, men når det handler om diagnosticering af mennesker, kan det være katastrofalt. En skæv udskrift giver en forkert aflæsning. Tykkelsen på papiret kan få indflydelse på udskriften. I værste fald kan den ikke ses.

admin