Lidt om varmepumper

Varmepumpen er et økonomisk og energieffektivt valg, når det kommer til opvarmning af hjemmet, og også erhverv begynder at tage varmepumper i brug. Men hvad er en varmepumpe egentlig, og hvem har behov for en sådan?

Hvad er en varmepumpe? 

En varmepumpe er en miljørigtig opvarmningsform, da denne benytter udendørsluft til at producere varme inden i huset. Dette gøres vha køleteknologi, og man kan sige, at en varmepumpe derfor fungerer lige omvendt af et køleskab. En varmepumpe består derfor af både en inde- og en udedel, hvor den indvendige del places dér, hvor varmebehovet er størst. En varmepumpe er relevant for mange – det er en opvarmningsform, der egner sig til dig, der ønsker en grøn og miljørigtig opvarmning af huset, samtidig med at spare mange penge på elregningen. Varmepumper er nemlig energieffektive, og tjener sig selv ind med årene. 

Typer af varmepumper

Der findes mange forskellige typer af varmepumper, og man kan få både luft-til-luft og vand-til-luft varmepumper. Blandt et par kendte mærker kan nævnes Panasonic, LG og Mitsubishi, som alle producerer modeller, der er energieffektive og langtidsholdbare. Disse varmepumper kræver minimalt vedligehold, og de udgør derfor lette og simple løsninger til hjemmet. Nogle modeller giver muligheden for at fjernstyre sin varmepumpe.

Alberte Christiansen