Kommunal optimering: 3 tips til mere effektivt arbejde

Selvom man arbejder i kommunen, så er det ikke alting, der bliver serveret på et sølvfad for en. En kommune fungerer på samme måde som en virksomhed, blot i en lidt større skala. Du skal også her ud at opsøge løsninger i det private, og derfor kommer vi her med bud på, hvordan du kan optimere processerne internt i kommunen, hvis du arbejder der.

Bedre kontrol på spildevandet

En kommune har nogle meget specifikke opgaver, og en af dem er at holde styr på vand, hvad end det er brugsvand eller drikkevand. Her er det nødvendigt at sikre sig, at der er de rigtige indholdsmængder af forskellige ting, og du kommer blandt andet her til at bruge en iltmåler. Udviklingen sker dog hele tiden og hurtigt, så der findes konstant nye løsninger til at tjekke de forskellige dele.

Brug IoT til mere effektivt arbejde

Internet of things er tendensen, hvor alle enheder løbende forbindes til nettet og overleverer data til en central, så man ikke skal gøre ting manuelt mere. Eksempelvis kan det i kommunalt regi bruges til skraldespande, når der skal vurderes en fyldningsgrad, hvilket kan gøres via en sensor, så man ikke tømmer skraldespande, som ikke er fulde.

Brug faste samarbejdspartnere

I kommunen kommer man til at bruge mange private samarbejdspartnere, og selvom man som offentlig skal sende ting i udbud, så bør man så vidt muligt forsøge at anvende de samme partnere, fordi de ved, hvad det vil sige at arbejde for kommunen. De har prøvet det før med succes, og det er din fordel som kommunalt ansvarlig.

admin