Holdningskorrigerende tøj – en gevinst for dit helbred

En slatten og ludende kropsholdning er ikke alene ucharmerende og signalerer dvaskhed og en dårlig attitude – den er også usund for hele din krop. Din ryg er skabt til at være rank, og din nakke til at have en naturlig kurvatur. Disse to faktorer ødelægger du godt og grundigt hver dag, hvis du tilbringer størstedelen af din tid – hvad de fleste kontor ansatte gør – i siddende stilling, foroverbøjet over din arbejdsstation, med hagen skudt frem, skuldrene trukket op, og ryggen krum.

Og netop denne usunde og unaturlige stilling er en medvirkende faktor, hvis du ofte oplever hovedpine, smerter i nakke og skuldre, eller ømhed i lænden.

Når du sidder meget ned, og ikke har fokus på at holde ryggen rank, svækkes kernemuskulaturen i ryg og abdomen – populært kaldet ”korsettet” – som er de muskelgrupper, som holder kroppen oprejst. Så vil du få en endnu større tendens til at synke sammen i ryggen. Og så sætter du sig selv i risikozonen for at udvikle dårligdomme som for eksempel fordøjelsesproblemer (da indre organer og indvolde klemmes sammen, så passage og peristaltik forringes), åndedrætsbesvær (da lungerne trykkes sammen, og dit åndedræt bliver kort og overfladisk) samt diverse kredsløbsproblemer, da kroppen i siddende stilling ”låser” for blodomløbet, hvilket kan føre til hjerte-kar sygdomme og blodpropper.

Få din sunde naturlige holdning tilbage med holdningskorrigerende tøj

Hvis du er en af dem, som føler, at det er lidt op ad bakke konstant at skulle koncentere sig om at holde ryggen rank, kan du komme langt med holdningskorrigerende tøj. Hos Bestposture.dk finder du holdningskorrigerende tøj i alle størrelser, til både mænd og kvinder. Du kan vælge imellem t-shirts, veste eller bh’er, som alle har det tilfælles, at de holder skuldrene på plads, og ved hjælp af tryk stimulerer musklerne til at bevare den sunde holdning.

Læs mere og se hele udvalget af holdningskorrigerende tøj på bestposture.dk.

 

Astrid Pedersen