0

Find ind til roen med Tangles

De fleste kan finde ro og koncentration, når de får lov at gå en lang tur, brænde energi af ved fysisk aktivitet, eller nyde et øjeblik med yndlingsmusikken i høretelefonerne. Men i en almindelig hverdag sætter man ikke altid selv rammerne for, hvornår man kan trække sig. For både voksne og børn kan kravet om at sidde stille og koncentrere sig i forbindelse med for eksempel møder, undervisning og skolegang være svært at imødekomme. De fleste kender problemet, men de færreste ved at impulslegetøj som for eksempel Tangles kan være med til at afhjælpe uro og koncentrationsbesvær.

En tangle består af en række bøjelige, vinklede led, der er forbundet så de danner en ring, der kan drejes, vendes og snurres i det uendelige. Den flydende bevægelse gør, at man forbliver i et konstant flow, når man har en tangle mellem hænderne. Bevægelsen virker beroligende og dæmper stresssymptomer. Filosofien bag Tangles er, at når hænderne er optagede, får hovedet ro til at koncentrere sig om forestående opgaver.

Oprindeligt blev tanglen opfundet af kunstneren og opfinderen Richard Zawitz, som skabte den bøjelige og organiske form med inspiration fra princippet om uendelighed og flydende bevægelser. Man opdagede tanglens beroligende effekt og stressdæmpende egenskaber, og den blev videreudviklet og fandt sin nuværende form som impulslegetøj. Tangles fås i forskellige farver og med forskellig slags overflade og tekstur.

Alle kan have glæde af impulslegetøj, men særligt mennesker med ADHD eller forskellige former for koncentrationsbesvær kan få stor gavn af en tangle. Udover legetøjets stressdæmpende effekt, har man også opdaget en række andre fordele. Tanglen kan være med til at dæmpe frustration og utilpassethed. Helt konkret forbereder tanglen hænderne til finmotoriske opgaver, som for eksempel skrivning. Den kan hjælpe mod koncentrationsbesvær og fokuserer brugerens energi, så det blivere lettere at koncentrere sig.

Tangles er også gode i forbindelse med indlæring. En tangle kan nemlig være med til at øge hjernens aktive engagement i en undervisningssituation, da bevægelsen af impulslegetøjet mellem hænderne kan lette kommunikationen mellem de to hjernehalvdele, og forvandle passiv indlæring, som for eksempel oplæsning, til aktiv indlæring. Bevægelsen stimulerer også frigivelsen af kemikalier i kroppen, der er vigtige for at lære, for eksempel dopamin. Derudover er det en fordel, at en tangle er stille og dermed ikke forstyrrer undervisning, mødeaktivitet eller lignende situationer.

En tangle er både sjov og behagelig at have mellem hænderne, og er et godt redskab til at styrke koncentration og afhælpe uro.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *