3 tricks som publikum vil elske på din scene

Næ, dette er ikke gode idéer til indholdet i din næste forestilling. Det er tips til hvordan du bygger din scene op så publikum får den bedste oplevelse.

Vi har allesammen prøvet at være til et arrangement, opvisning eller forestilling hvor vi måtte stå på tæer for at se et lille hjørne af scenen. Men med lidt omtanke er det muligt bygge en scene alle kan se.

Tip 1: Se det fra publikums vinkel

Det giver ikke god omtale at sætte en god forestilling op hvis halvdelen af publikum ikke kan se den. Sørg for at se scenen fra alle publikums synsvinkler. Når du har bygget scenen op af podier kan du gå ned på publikums pladser.

Herfra skal du kunne se scenen tydeligt fra alle pladser. Det betyder at du skal afprøve alle mulige publikumpladser. Få en ven til at hjælpe ved at tage en stor hat på og sætte sig på pladsen foran. Kan du stadig se hvis du er 5 år?

Tip 2: Lys betyder alt

Sørg for god belysning. Med den rette belysning kan du få en papkasse til at ligne en designerstol. En stor del af oplevelsen ligger i god belysning. Hvis publikum ikke kan se detaljerne, så har de ikke en god oplevelse.

Det er en god idé at studere hvor du bedst sætter lys på din forestilling.

Tip 3: Byg scenen i moduler

Nogle gange optræder du på en rigtig scene på et teater, men langt det meste af tiden foregår det på scener der er midlertidige. Enten er der slet ikke noget podie eller også må du selv bygge den af moduler.

Hos Sunstill kan du se hvor mange forskellige moduler du kan få til at bygge en flot scene der passer til din forestilling.


admin