3 designer items du må eje i dit hjem

Der er intet som dansk design. Det er stilfuldt, minimalistisk, elegant og det bedste af det hele er, at det passer ind i de flestes hjem. Dansk design ligger i et meget blandet prisleje, men det er ingen tvivl om, at det er alle pengene værd. Her får du nemlig godt solidt håndværk, som holder i mange år. I dette indlæg får du nogle af de danske favoritter, som du bare MÅ eje!

1. Y-stolen

Du kender den sikkert allerede og har set den på diverse profiler på Instagram. Og det er der ikke noget at sige til. Den stilfulde stol er designet af Hans J. Wegner og er kendt for tilbyde den ypperste komfort. Stolen er kendetegnet ved sine runde former og så selvfølgelig det y-formede ryglæn. Stolen fås i mange forskellige træsorter, og den kan også købes lakeret i smukke farver.

2. En Louis Poulsen lampe
Louis Poulsen er kendt fra at have designet både den ikoniske PH-lampe og koglen, som du finder i mange danske hjem såvel som i udlandet. Lamperne er kendt for at være meget minimalistiske med et lille farverigt twist. Størstedelen af lamperne er til lofthæng, men der findes også en Louis Poulsen gulvlampe. De fleste af lamperne findes i hvid, men kan fås i speciale jubilæumsfarver.

3. Ægget

Et andet populært must til designelskeren er Arne Jacobsens stol ”ægget.” Ægget er en smuk lænestol, der med sin æggeformede facon pryder de danske stuer og hoteller. Ægget er oprindeligt designet i cognacfarvet læder. Stolen blev designet til gangene på Radisson Blue, men er endt med at stå øverst på listen over Arne Jacobsens designer klassikere.

admin